Behandelen en voorkomen van klachten aan het bewegingsapparaat

Pijnklachten aan spieren en gewrichten ontstaan vaak door een ongunstige houding of door belastende bewegingen eventueel in combinatie met een lichamelijke aandoening. Dit is vervelend en beperkt je in je dagelijks leven. Daarom is het belangrijk om de basis van het probleem aan te pakken. Wij kijken als Oefentherapeuten Mensendieck verder dan de klacht en doen meer dan symptoombestrijding, wij pakken samen met jou de oorzaak aan.

De behandeling

De eerste twee stappen in de behandeling zijn een intake gesprek en een onderzoek. Wij gaan na waar de klachten vandaan komen. Wat zijn je dagelijkse bezigheden? Welke beweging of houding veroorzaakt pijn? Hoe is de balans tussen belasting en belastbaarheid. Samen kijken we via spiegels naar houdingen en bewegingen. Wij geven hierbij inzicht in de relatie tussen de manier waarop je beweegt en de klachten.
De volgende stap is oefenen. Door middel van oefeningen wordt je je bewust van jouw houding en de manier van bewegen en je leert hier veranderingen in aan te brengen. Daarnaast krijgt je oefeningen om de pijn te verminderen, te ontspannen en om bepaalde spieren te versterken. Deze oefeningen zijn toegespitst op je persoonlijke (werk)situatie.

Het voorkomen van terugkerende klachten

De kracht van oefentherapie Mensendieck is dat je herhaling van klachten leert voorkomen. Je weet wat belastende momenten zijn en hoe je pijnklachten kunt verminderen en voorkomen.